Over opvoeden en reizen en een combinatie hiervan

Eerste blog

Wekenlang heb ik nagedacht over het starten van een blog. Natuurlijk had ik al tientallen onderwerpen in gedachten.
En opgeslagen onder ‘notities’ in mijn telefoon. Maar geen van die onderwerpen was geschikt als eerste blog. Ik wilde te veel in één keer. Keuzes maken dus. Laat dat nou net niet mijn sterke punt zijn. De naam van de site had ik snel gevonden en gelukkig was de domeinnaam ook nog vrij. Maar de lay-out van deze site heb ik de eerste dag al vier keer aangepast. Dit eerste blog bericht is er uiteindelijk gekomen. En het onderwerp? De reden van het starten van deze blog. En al die onderwerpen uit mijn telefoon? Die komen de komende dagen/ weken vast nog langs.

Opvoeden op reis

Waarom bloggen over opvoeden, over reizen en een combinatie hiervan?

Opvoeden doe je overal, dus ook op reis.  Ik droom al jaren over reizen en af en toe komt zo’n droom uit. Toen ik 17 was wilde ik een jaar high school doen, helaas was dit niet haalbaar. Het alternatief was Spanje en ging ook niet door. Daarom verhuisde ik maar naar de andere kant van het land om een studie in het toerisme te doen. Na een carrière switch richting de hulpverlening en moeder te zijn geworden heb ik dit jaar mijn SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) diploma gehaald. Mijn scriptie over ondersteuning en advisering op het gebied van opvoeding en gezondheid van gezinnen tijdens lang verblijf in het buitenland heeft gezorgd voor nieuwe inzichten. Uit mijn onderzoek is bijvoorbeeld gekomen dat remigreren vaak lastiger is voor kinderen dan emigreren. En dat de omgeving vaak veel meer gevaren ziet dan de ouders die met hun kinderen vertrekken. Dat zijn alvast twee onderwerpen uit de ‘notities’ waarover ik later ga schrijven. Met alle nieuwe inzichten wil ik graag meer doen. Ik wil deze delen en ik hoop dat ik gezinnen die naar het buitenland vertrekken kan inspireren en adviseren.

Ik hoop ooit zelf voor langere tijd naar het buitenland te gaan met het gezin. Maar tot die tijd zullen het korte vakanties zijn. Omdat, net als wij,  niet iedereen in de gelegenheid is om verre of lange reizen te maken ga ik ook schrijven over het thuis blijven in de vakanties als iedereen lijkt weg te gaan, dagjes weg en (budget) vakanties dichterbij. Want ook zonder verre, maandenlange reizen worden kinderen groot.

Groeten

Van Sjoeke, getrouwd en moeder van drie kinderen, gek op dagjes uit/ vakanties/ reizen en ik doe ondertussen mijn best om mijn kinderen zo gelukkig mogelijk te laten opgroeien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − acht =

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten