Zwanger in New York

Mijn tips-   City trip New York City als je zwanger bent.

Het is voor mij alweer een tijdje geleden. De jongste is nu twee en toen was ik ongeveer 26 weken zwanger en had echt al een behoorlijke buik.

Het was eind maart en vroor nog enkele graden overdag.

Ik had nog geen blog, maar heb toen al wel wat punten opgeschreven die ik graag wil delen. Misschien heb je er iets aan.

Veel water drinken in het vliegtuig. Doordat je veel moet plassen ben je regelmatig in beweging en dat is goed voor de bloedsomloop. Ik heb vliegsokken gekocht. Of het heeft geholpen weet ik niet, maar het heeft ook geen schade aangericht. En eigenlijk zaten ze best lekker.

De eerste dag vroeg op pad en ’s avonds niks plannen. Ik heb ervaren dat de jetlag extra aankomt als je zwanger bent. Rond drie uur ’s nachts was ik klaarwakker, maar wat had ik overdag een moeite om wakker te blijven.

Tissues! Kippenvel, tranen, wat indrukkend was het 9/11 museum en het monument.

Het nieuwe One World Trade Centre was al klaar toen wij er waren, alleen nog niet opengesteld.

Nog steeds zijn brokstukken zichtbaar en in het museum zie je nog originele stukken van de Twin Towers. Je moet je daar echt niet proberen voor te stellen hoe het geweest is, omdat het gewoon niet voor te stellen is. De angst, de pijn, het ongeloof. Verreweg het meest indrukwekkende museum dat ik ooit heb gezien.

Op zondag fietsen in Central Park. Op zondag is Central Park autovrij, we hadden dus alle ruimte.

Wel fietsen we omhoog over het deel voor de langzame fietsers. Ik kon mijn man amper bijhouden als we omhoog moesten, maar zodra we naar beneden gingen gooide ik mijn gewicht in de strijd en vloog ik over het pad voor snelle rijders. De verhuurders stonden er niet achter dat ik ging fietsen. Toen we ze eenmaal overtuigd hadden van het feit dat ik in Nederland, het fietsland, ook dagelijks met dikke buik op de fiets stap kwam het volgende probleem. Ze wilden ons paspoort als borg. Daar gingen wij niet mee akkoord. Nadat we extra geld betaald hadden als borg kregen we de fietsen eindelijk mee en hebben we heerlijk genoten van het park.

Metrocard. We hebben heel veel gelopen, maar dat is niet voor iedere zwangere mogelijk. Dan kan de 7-daagse metrocard een uitkomst zijn. Voor ongeveer 33 Dollar kun je onbeperkt met de metro reizen. Mocht je maar enkele nachten in New York zijn dan kun je ook een soort OV chipkaart halen waar je zelf geld op kunt zetten bij de metro automaten.

Gezond eten. Ook op vakantie is het belangrijk om voldoende groente en fruit te eten. Ik vond het lastig om betaalbaar gezond eten te vinden. Voor 1 appel in een supermarktje betaalde ik ongeveer 1,50 Dollar. Bij kraampjes op straat kocht ik fruit in schil. Dit fruit nam ik mee naar de hotelkamer, zodat ik naast het vette ontbijt ook nog iets gezonds had. Verder dronk ik veel water.

En bij thuiskomst heb ik al die vette happen weer gecompenseerd. (Echt nodig was het waarschijnlijk niet, maar het voelde toch wel goed).

Shoppen!  Zwanger of niet, als je in New York City bent moet je shoppen. Toch?

Mijn man heeft voor de cadeautjes voor de kinderen gezorgd. Een Teenage Mutant Ninja Turtle set voor de oudste, een Elsa pop voor dochter en rompertjes voor de baby.  Het waren de eerste rompertjes die mijn man ooit gekocht heeft. Van de New York Rangers, uit de NHL winkel.

Neem de lift naar beneden in het Empire State Building. Zo dat was toch een tegenvaller. Er was maar 1 lift die naar de laatste verdiepingen ging in verband met werkzaamheden. We konden in de rij gaan staan of naar beneden gaan lopen. Nou was ik er tijdens het fietsen al achter gekomen dat mijn conditie op het dieptepunt was, dus ik bleef wachten. Toen ik andere mensen hoorden klagen dat het toch nog veel treden waren, was ik toch blij met mijn keuze. We hadden geen haast, want we waren op vakantie.

 

 

 

 

Veel plezier! En mocht je ooit nog reisgezelschap zoeken… stuur mij een berichtje.

(In een volgend blog zal ik meer foto’s en info delen over NYC)                                

 

 

 

4 antwoorden op “Zwanger in New York”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten