Vakantie boeken. Wie beslist?

Heel graag zou ik zeggen dat wij met z’n allen de vakanties kiezen. De realiteit is toch ietsjes anders.

Ik vraag een keer aan iedereen waar ze heen willen gaan of wat ze heel graag willen doen. (Ook al kan ik dat eigenlijk wel raden).

Alex kiest meestal voor Scandinavië of Duitsland. Zoon kiest voor een bestemming waar we eerder geweest zijn, België/Duitsland/Denemarken en dan vooral Legoland. Daar was het leuk en is het goed bevallen, dus kan nog wel een keer. Oudste dochter lijkt op mij en roept Australië en Amerika of naar Sinterklaas in Spanje. En jongste dochter is al blij als ze ‘op vakantie’ hoort en kan zwemmen.

En dan ga ik op zoek. Internet afstruinen; reisblogs en verhalen, boekingspagina’s. Ik doe het voorwerk. Zoek bestemmingen, overnachtingsmogelijkheden, things-to-do. Vraag een keer of ze het leuk vinden om in een tent te overnachten. Dan maak ik een lijstje met locaties, accommodaties en (niet onbelangrijk) de prijzen. Ik laat het zien aan Alex, omdat ik niet kan kiezen. Ondertussen ben ik hem aan het overtuigen van die ene locatie die eigenlijk toch wel favoriet is. We laten de kinderen de mooiste plaatjes zien. Daar willen ze natuurlijk maar al te graag naar toe. En dan ga ik boeken en blijkt het inmiddels al niet meer beschikbaar te zijn.

Tijd voor de tweede keus. Ik doe nogmaals mijn promotiepraatje. En zo gaan we al jaren naar mijn tweede keus op vakantie. Erg? Nee eigenlijk niet. Ik houd rekening met de wensen van iedereen. Alex houdt er niet van om te regelen en ik juist wel. Iedereen blij.

In 2019 is het anders. Dan gaan we een grotere reis maken. We gaan op bezoek bij het beste vriendje van mijn zoon in Amerika. Ik heb natuurlijk alweer voorwerk gedaan, ik had een geweldige reis samengesteld. Vond ik zelf.  Namelijk:

 • Amsterdam-New York
 • New York City
 • Philadelphia
 • Lancaster
 • Bij vrienden (Niagara Falls/ Finger Lakes)
 • White Mountains
 • Boston
 • New York City

Met een camper en natuurlijk her en der een tussenstop. Maar dit wordt toch te duur. En zoon wil langer bij zijn vriendje blijven. En ze willen genoeg tijd hebben om te spelen. Nu ben ik bezig met een alternatief plan. Goedgekeurd door de mannen. En onze dochters zijn al lang blij als ze op vakantie kunnen, dus die vinden het zeker geen probleem. Nieuwe optie:

 • Amsterdam-Toronto
 • 2 nachten Toronto
 • Bij vrienden en vanuit daar 4 nachten naar NYC, naar Philadelphia, Lancaster, Finger Lakes, Niagara Falls.
 • 1 nacht Toronto en weer naar huis.

Reden: meer rust, minder duur en niet alles hoeft vooraf vast te liggen.

Nu nog de vluchten.

Volop aan het zoeken naar de meest gunstige vluchten.

Ik zoek de vluchten. Noteer de opties met voor- en nadelen. Overleg de opties met Alex. En meestal komt het er op neer dat we daarna toch met z’n tweeën zoeken. En dan boek ik, maar staan we er samen achter.  Nu hebben we nog niets geboekt. Dus mocht je de tip hebben voor in de zomervakantie dan horen we het graag.

Toen ik, lang geleden, stage liep op een reisbureau zag ik het ook vaak. Gezinnen die deden alsof ze samen de bestemming kozen en ondertussen één iemand die ervoor zorgde dat hij of zij het laatste woord had. Ieder heeft zijn kwaliteiten, toch?

Ik ben ook wel heel erg benieuwd hoe dit bij andere gezinnen gaat. Stuur mij een berichtje en als je het leuk vindt deel ik het op deze pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − negen =

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten