Nieuw jaar; terugblik en vooruit kijken

En dan is het alweer 2 januari. Sinds de kerst denk ik al na over mijn eindejaarsblog. Waarom het zo lang duurde? Tijdgebrek? Nee niet perse. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest schrijven. Wat was het voor een jaar? Moeilijk te omschrijven. Ik vond het geen topjaar, maar het was ook niet één en al ellende. Meer mwah.. oké. Iedereen had zijn hoogtepunten en dieptepunten. Omdat schrijven echt een hobby voor mij is en ik dagboeken altijd kwijt raak probeer ik het jaar toch kort samen te vatten.

Januari; we begonnen met een korte vakantie naar een Landal park en namen onszelf voor dat vaker te doen. Dat is geloof ik nog niet helemaal gelukt. Ik kreeg op vakantie te horen dat ik mijn scriptie mocht verdedigen. Eindelijk! Gelukkig had ik alle voorbereidingen al gedaan. Twee weken later ging ik, ontzettend zenuwachtig, twee uur te vroeg, met de trein naar Leiden voor mijn verdediging. Ik kreeg een voldoende! Wat een opluchting. Daarnaast kwam ik in januari ook tot de conclusie dat ik mezelf minder goed voelde dan gedacht. Ik dacht dat als mijn studie maar afgerond zou zijn ik me weer helemaal fit zou voelen. Dat viel toch even tegen. Juist daarna kwam alles er uit. De stress van het afstuderen, de druk die ik mezelf opgelegd had op het werk, het missen van uitdaging in mijn functie, alles goed willen doen voor het gezin. Ik had het gevoel in alles te falen en daarom besloot ik dat het anders moest. Ik moest alleen nog even bedenken hoe.

Februari; de diploma-uitreiking. Alex en de kinderen gingen mee naar Leiden. Toen ik mijn diploma op zak had sloten we de dag af in stijl. Bij de Burger King 😉 Deze maand was Carnaval, altijd een hoogtepunt.

Maart; deze maand was het alweer 9 jaar geleden dat ik voor het eerst moeder werd. Nu vierden we  een lasergamefeestje met onze oudste zoon en zijn beste vrienden bij de Voltkids/ Voltage in Tilburg.

April; de vierde maand van 2018 stond volledig in het teken van afscheid nemen van vrienden. We maakten een fotoboek van de jongens, gaven een afscheidscadeau aan onze vrienden en hadden een stapavond voor de mannen en 1 voor de vrouwen. Op 25 april stonden we op Schiphol, samen met onze oudste en een vriendje, om ze uit te zwaaien. Nog even een drankje doen op Schiphol, kijken naar de vliegtuigen, even plassen en op naar huis. Nou ja dat was de bedoeling. We hebben eerst zoonlief nog moeten zoeken. Hij had de toiletten gezien… aan de andere kant van Schiphol. Wij zoeken en zoeken. En toen kwam hij heel stoer aangelopen. ‘Ik was toch gewoon naar de wc’. Kleine jongens worden groot.

Mei; altijd een leuke maand. Oudste dochter werd 6 jaar. We gingen goud zoeken in Liempde voor haar kinderfeestje. Wat deze maand voor mij nog extra bijzonder maakte is dat ik er uit was. Ik ben het gesprek aangegaan met mijn werkgever. Ik wil iets anders. En ik ben wereldwijdopgroeien gestart. Gewoon voor de lol.

 Juni; tijd voor feest! Eerst een dagje Intents, waar we schoonmoeder mee naar toe hebben genomen. Al jaren riep ze een keer naar een festival te willen. Dus hebben we kaartje geregeld. We trokken wel de aandacht. Volgende keer verf ik mijn haar ook niet meer denk ik. Ik laat het grijs worden. Misschien moet ik de jonge mannen dan ook van me afslaan 😉 Het weekend na Intents gingen we met mijn ouders en zussen met aanhang naar Arcen. Een weekendje weg ter ere van het 35-jarig huwelijk van mijn ouders. Wat hebben we het leuk gehad! Echt een aanrader voor een familieweekend.

Juli; we gingen op vakantie naar Groningen dit jaar. Lekker dichtbij, maar het was zo heet dat het wel leek alsof we in de tropen waren. We hebben weinig gedaan, maar we hebben ieder hoekje van het zwembad gezien. Op de derde verjaardag van de jongste kwamen haar opa en opa, tante en vriend op bezoek. Ze heeft het er nu nog over dat ze op vakantie cadeautjes kreeg.

Augustus; de vakantie zat er weer op, de kinderen moesten weer naar school. Tijd om na te denken over mijn toekomst.

September; alweer 10 jaar getrouwd! Alex was jarig, alweer 38. De topdag was toch echt de trouwdag van jongste dochter met papa. Wat heeft ze genoten. Mijn best gelezen bericht was ook die over de trouwdag.

Zijn er meer mensen die de kinderwens om met papa of mama te trouwen lieten uitkomen? 

Oktober; Ja, ik was eruit. Ik wilde in de kinderopvang werken. Wat een geluk! 1 sollicitatigesprek en ik kon 2 weken later beginnen. Natuurlijk hadden we ook nog de herfstvakantie, waarin ik met de kinderen naar Legoworld ging.

November; B-diploma in the pocket! Yes, even geen zwemles meer. Sinterklaas kwam weer in Nederland. Dat vind ik altijd zo’n leuke tijd.

December; Pakjesavond, mijn verjaardag (34 alweer), kerst, oud & nieuw. Geweldig, deze tijd van het jaar! 

Nu ik het zo terug lees besef ik pas dat we eigenlijk wel een heel goed jaar hebben gehad. Alleen had ik dat op het moment zelf niet altijd door. Daarom schreef ik eerder al over het genieten van kleine dingen.

2019; Mijn zus(je) 🙂 is alweer 30 weken zwanger. Ik ben zooo benieuwd naar ons kleine neefje. We krijgen volgend jaar een tiener in huis. De middelste start met turnen. En de jongste wordt vier als we in Amerika op vakantie zijn. En na de vakantie mag ze dan eindelijk naar school. We gaan er met z’n allen een topjaar van maken!

Waar kijken jullie naar uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + twee =

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten