Van typmiep tot pedagogisch medewerker

Eerder schreef ik over mijn voorgenomen carrière switch. Lees hier mijn vorige bericht

En die verandering van werk en werkgever is er gekomen!

 

Een maand ben ik nu pedagogisch medewerker.

En wat ben ik blij dat ik deze keuze gemaakt heb!

 

 

 

 

Op mijn vorige werk was het allemaal prima, maar ik miste echt de uitdaging. Ik deed alles op de automatische piloot.

Nu heb ik heb nog veel te leren. Ik ben bezig met BHV en een herhaling van de KinderEHBO. De protocollen die belangrijk zijn ken ik nog niet allemaal. En ook zal het allemaal nog veel sneller kunnen. Maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen.

Vandaag schrijf ik over de verschillen en overeenkomst, de voor-en nadelen van werken als flexmedewerker en mijn toekomstdroom. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

De grootste verschillen:

-Ik ben nu veeeeel meer in beweging

-Ik voel me nuttig. Kan echt iets betekenen voor de kinderen.

-Het voelt nog niet als werk.

De grootste overeenkomst:

-Alle medewerkers in de ouderenzorg en in de kinderopvang kiezen met hun hart voor de zorg. En ja, de doelgroep is verschillend en ouderen en kinderen hebben vaak iets anders nodig. Maar de basis is dat je met liefde zorgt en begeleidt.

Dit vind ik echt prachtig om te zien. En natuurlijk is het wel eens lastig. Door bijvoorbeeld personeelsgebrek of andere eisen die gesteld worden, maar op de werkvloer is (bijna) iedereen vrolijk.

Werken als invalkracht.

Ik werk als flexmedewerker en heb al heel veel kinderen gezien. Het valt me echt mee hoe snel ik de namen ken. Ik vind het een groot voordeel dat ik zie hoe er op verschillende locaties gewerkt wordt. Ik leer zo veel van iedereen. Om ervaring op te doen en je eigen visie te vormen is dit perfect. Ook de dankbaarheid van collega’s als je last-minute ingezet wordt is heel fijn. Een ander voordeel vind ik dat ik zelf beschikbaarheid kan opgeven.

Natuurlijk zijn er ook wel wat nadelen. Je moet namelijk zelf investeren in het betrokken voelen bij de organisatie en de locatie. Als ik niet ingepland sta, maar wel beschikbaarheid heb opgegeven, kan ik ’s ochtends nog gebeld worden. Dan is het snel schakelen en dat is met kinderen niet altijd prettig.

Toekomst:

Voor nu bevalt dit prima. Ik denk dat ik op een gegeven moment wel op een vaste locatie wil staan om ook echt een band op te bouwen met de kinderen èn de ouders. Dan kan ik ook meer betekenen met betrekking tot de inrichting, activiteiten, inkoop, feestdagen, personeelsplanning etc. Maar voor nu is dit prima.
Uiteindelijk wil ik graag als pedagogisch coach aan de slag.
Maar dat zal nog wel even duren, want ik vind echt dat je pas een ander kunt coachen als je zelf ervaring hebt op de werkvloer.

En wat ik helemaal leuk zou vinden. Langere tijd naar het buitenland, op een internationaal kinderdagverblijf o.i.d. werken als pedagogisch coach. Dat gevoel van willen reizen, de wereld willen ontdekken zit er toch echt in 😉

Ach, er moet altijd wat te dromen blijven he.

Denk jij ook aan een carrière switch? Ik zeg: DOEN! Als je het niet probeert zul je nooit weten hoe het was.

Wie is ook gewisseld van baan, in een totaal ander werkveld? Hoe bevalt het?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten