Thuismanager? – gezellig weekend alleen met de kinderen

Afgelopen weekend was Alex op pad. Vanaf vrijdagochtend was ik dus alleen met de kinderen. Dat komt niet zo vaak voor, meestal ben ik de gene die een paar nachten weg is.

Met school, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, speelafspraakjes en sporten vind ik het door de week soms al een heel gepuzzel om iedereen op tijd overal te brengen en halen. Ik heb echt respect voor ouders die dit altijd helemaal alleen moeten doen. Ik ben op het werk geen manager, maar voel me soms wel net een thuismanager. En dan is een duobaan helemaal niet verkeerd.

Vrijdag

Nadat ik de oudste twee naar school heb gebracht ben ik met de jongste boodschappen gaan doen. Er moest het weekend ook nog gegeten worden. Daarna heb ik nog even wat spullen op Marktplaats gezet.

Nintendo 8 bit NES met spellen. O.a. Duckhunt met pistool. Nostalgie.

De ochtend was zo om. Om 12.00 uur haalden we oudste dochter op van school. Even een broodje eten. De meiden hebben samen gespeeld en om 14.30 uur besloot ik dat we de oudste wel konden ophalen. Ik nam wat fruit en drinken mee en we gingen naar het schoolplein. We waren niet de enige. Ze hebben heerlijk met een vriendje en vriendinnetje gespeeld. Zoon en zijn vriendje hebben nog gebeld met hun vriend in Amerika en zo vloog de middag om. Nog even soep maken en stokbrood afbakken. Avondeten. En de kinderen gingen een film kijken. De Lego Batmanfilm. Voor de jongste toch wat te spannend, maar omdat het bedtijd was een goede reden om haar een boekje voor te lezen. Daarna bracht ik oudste dochter naar bed en hebben we samen een stuk gelezen uit een boek over Barbie. En om 21.00 uur ging ook oudste naar bed. Samen hebben we over ‘het leven van een loser’ gelezen. En om 21.30 uur plofte ik op de bank neer. Meestal doen we het naar bed brengen samen, maar dit ging heel soepel. Het scheelt dat ze goed luisterden en de volgende dag niet naar school moesten.

Zaterdag

Gaaaap. Misschien was de film toch wat te eng. Jongste dochter werd wakker om een uur of 1 en riep dat ze nog een andere film wilde zien. Wat denk je zelf meisje? Ze kwam bij mij liggen, want het was toch echt te spannend in haar eigen bed. En ze moest steeds hoesten. Tuurlijk, het is weer oktober. Tot nu toe heeft ze elk jaar last van pseudokroep in oktober. Ik zal later wel eens over mijn ervaringen schrijven. Nu viel het gelukkig mee.

Om 09.00 uur moest zoon al klaar staan om naar de wedstrijd te gaan. Hij kon gelukkig met iemand meerijden, want dochter moest zwemmen en het was niet haalbaar om met beide mee te gaan. De meiden waren ’s ochtends niet op hun best, ze waren nog moe. En mijn vermoeidheid werkte ook niet echt mee om het gezelliger te krijgen. Uiteindelijk waren we toch als eerste op de afgesproken plek. Complimenten voor de kinderen.

Na de zwemles waren we weer compleet en moesten we toch weer even boodschappen doen. Ik was vrijdag wat vergeten. Maar nu konden we wel lekkere broodjes halen. ’s Middags was het heerlijk weer en hebben de kinderen de hele middag buiten gespeeld. En toen kwam het Intertoys speelgoedboek. We hadden het boek van Lobbes ook liggen. Dus kleedje in de tuin. Wat drinken en fruit er bij. Verlanglijstjes maken! Ik vraag me wel eens af wie het meest enthousiast is. Eén van de kinderen of ik?

Na een lekkere pizza voor de kinderen en voor mij een salade moest ik echt douchen en omkleden. Want zaterdagavond was de uitslag van de Parelquiz, de dorpsquiz. De kinderen waren heel enthousiast, want opa kwam oppassen.

Onze teamvlag had gewonnen. En daarom kregen we: Bitterballen!

Zondag

Na een redelijk goede, maar ietwat korte nacht, vond ik zoon naast mij in bed. Hij was om 06.00 uur maar even bij mij komen liggen, want dat was gezelliger dan alleen. Om 07.10 schrok ik weer wakker, omdat zoon naar beneden sprintte. Formule 1.

Samen hebben we gekeken op de bank, onder een dekentje. En ook de meiden kwamen er om half 8 bij. ’s Ochtends heeft iedereen zijn eigen ding gedaan en na de lunch vertrokken we naar het Klauterwoud. Waar ze eerst een uurtje buiten gespeeld hebben.  En toen hun vriend en vriendin kwamen zijn we naar binnen gegaan.

De middag vloog voorbij. De kinderen speelden heerlijk. Wij keken af en toe even naar de enge capriolen die ze uithaalden en genoten van een kopje thee.

Als afsluiter een borrelplankje en daarna weer snel naar huis waar Alex inmiddels al was.

Mocht ik nou vaker een weekend alleen zijn met de kinderen zal ik toch wat gezonder eten moeten koken. Maar verder heeft deze ’thuismanager’ haar taken met veel liefde en plezier volbracht 😉 We hebben alles gedaan wat moest en nog lol gehad ook. Maar ik vind het met z’n tweeën toch wel gezelliger hoor.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − drie =

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten